2011. május 28., szombat

Android - alkalmazások telepítése


Ahhoz, hogy Androidos készülékünkre több módon is telepíthetünk programot, vagy játékot.
  1. Egyik lehetőség az Android Market használata. Ott kikeressük a nekünk kellő programot, majd a telepítésre kattintunk. Ekkor letölti internetről (wifi / 3g), és telepíti is automatikusan.
    Mi is az az Android Market? A Marketen meg az Androidos készülékekhez használható sok-sok alkalmazás és játék. A Marketről tudjuk letölteni, telepíteni és frissíteni is az alkalmazásokat. A Market jelez, ha egy korábban telepített programunkból elérhető újabb kiadás. Hogyan használjuk? Kattintsunk az Alkalmazások ikonra, majd ott válasszuk ki a Market ikont.
    A megfelelő alkalmazásokra a Marketen kétféle úton bukkanhatunk: kereséssel vagy böngészéssel.
    Keresés: a nagyító ikonra koppintva kereshetünk rá egy alkalmazásra, ha tudjuk a pontos nevét, vagy egy részletet a nevéből.
    Böngészés: választhatunk három csoportból: első az Alkalmazások, ahol a Marketen található alkalmazásokat több kategóriába rendezve találjuk - koppintsunk a megfelelő kategóriára, hogy megkapjuk az alkalmazások listáját. Második csoport a Játékok, harmadik pedig a Saját alkalmazások, ahol a már letöltött alkalmazásaink listája található.
    Ha megvan a megfelelő alkalmazás, több lehetőség közül választhatunk a telepítés előtt. Megnézhetjük az alkalmazás általános leírását, screenshotokkal. Elolvashatjuk a kommentárokat a saját nyelvünkön (amit az Androidnak beállítottunk), vagy keresgélhetünk hasonló alkalmazásokat. Tájékozódás után telepíthetjük az alkalmazásokat de akár el is távolíthatjuk, vagy beállíthatjuk automatikus frissítésűre, ha már telepítettük.

  2. Telepíthetünk telepítőcsomagból is (ha kiterjesztése a szokásos android telepítőcsomag: .apk). Ha beszereztük a szükséges alkalmazás apk-állományát, másoljuk memóriakártyára, vagy használjunk Dropboxot (erről még lesz szó!). Tallózzunk rá fájlkezelővel, majd koppintsunk az apk-állományra. Ezután már csak követnünk kell a program utasításait.

Tipp: telepítés közben ne csináljunk semmi mást, mert nagyon belassítja a készülékeket.
Trükk: a hivatalos Android Marketből letölthetünk egyedi market alkalmazásokat, ahol több más programot is találhatunk ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése