2011. május 24., kedd

Az érintőképernyő használata

Az érintőképernyőn az ujjaddal kezelheted az ikonokat, gombokat, menüpontokat, képernyő-billentyűzetet és egyéb elemeket. A képernyő tájolását is megváltoztathatod.

  • Koppintás
    A képernyőn látható elemek, például alkalmazás- és beállítóikonok használatához, betűk és szimbólumok képernyő-billentyűzet segítségével történő beviteléhez, illetve a megjelenő gombok megnyomásához koppints az ujjaddal az érintőképernyőre.

  • Koppintás és tartás
    Koppints az ujjaddal a képernyő megfelelő elemére, és tartsd rajta az ujjad, amíg a kívánt művelet el nem indul. Ha például szeretnél megnyitni egy menüt a kezdőképernyő testreszabásához, akkor koppints a kezdőképernyő egy üres részére, és tartsd ott az ujjad, amíg a menü meg nem nyílik.

  • Húzás
    Koppints egy elemre, és rövid ideig tartsd, majd húzd az ujjad (felemelés nélkül) a képernyőn oda, ahová szeretnéd az adott elemet áthelyezni. A kezdőképernyő elemeit húzással átrendezheted.

  • Csúsztatás
    Gyorsan csúsztasd az ujjad a képernyő felületén, de a képernyő megérintése után ne tarts szünetet (mert akkor húzás műveletet végeznél). Lista görgetéséhez például fel- vagy lefelé csúsztathatod a képernyőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése